Обнова пола километра водоводне мреже у Раковици
, , , ,

У Вишевачкој улици у току су радови на обнављању водоводне мреже. Нове дуктилне цеви (пречника 150 и 100 милиметара) замениће старе пoцинкoвaнe цeви (пречника 50 милиметара) у дужини од приближно 500 метара.

Радови ће трајати до половине децембра 2018. године

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ учествовало је на скупу „Заједно против поплава“ који је одржан 19.10.2018. године у Параћину. Поред многобројних домаћих и међународних организација, предузећа и државних служби, који су представили свој рад, Београдски водовод информисао је грађане Параћина, госте и остале учеснике скупа о свом ангажовању током поплава 2014. године у поплављеним подручјима Србије, учешћу у међународном пројекту „Eurban Water Aid 2016“, а најављена је и донација Европске уније у виду мобилног постројења за пречишћавање воде за пиће.

У оквиру скупа „Заједно против поплава“, Штaб зa вaнрeднe ситуaциje Oпштинe Параћин и ЈВП „Србиjaвoде“ одржали су дeмoнстрaциjу пoстaвљaњa систeмa мoбилних oгрaдa зa спрeчaвaњe пoплaвa нa дeснoj oбaли рeкe Црницe, а учeници основних школа тaкмичили су се у пуњeњу џaкoвa сa пeскoм зa oдбрaну oд пoплaвa.

И Водовод играо за децу из Звечанске
, , , ,

На 12. спортској хуманитарној манифестацији „Волим децу – играм за Звечанску“, која је посвећена деци без родитељског старања, учествовао је Независни синдикат ЈКП БВК. У оквиру манифестације, одржан је турнир од 19. до 21. октобра 2018. године, у спортским објектима Пионирског града, Старог ДИФ-а и ресторана „Голф“ у Кошутњаку, а Водовод су представљале фудбалска и одбојкашка екипа. Прва места и победе у обе дисциплине наши спортисти прославили су са малишанима.

Манифестација „Волим децу – играм за Звечанску“ је отворена ревијалном фудбалском утакмицом између деце из Звечанске и деце фудбалског клуба „ДИФ“. На овој хуманитарној приредби учествовала су и друга јавна предузећа.

Полагање новог цевовода већег пречника у Улици Андре Николића
, , , ,

У Улици Андре Николића изводе се радови на замени старе водоводне мреже новом већег пречника. Нове дуктилне цеви (пречника 150 милиметара) замениће старе ливене цеви пречника 80 и 100 милиметара, у дужини преко 1200 метара. Пројектом је предвиђено и извођење нових прикључака.

Радови ће трајати до половине децембра 2018. године.

Нова водоводна мрежа у Булевару Пека Дапчевића
, , , ,

У Булевару Пека Дапчевића (наставак Кумодрашке улице) изводе се радови на реконструкцији постојеће водоводне мреже. Нове дуктилне цеви (пречника 300 милиметара) замениће старе азбестно-цементне цеви истог промера, у дужини од 1800 метара. Пројектом је предвиђено и извођење нових прикључака.
Радови ће трајати до почетка фебруара 2019. године.

Обнова око два километра водоводне мреже у Земуну
, , , ,

У улицама Јозе Шћурле и Колонија Б фабрике Змај изводе се радови на обнављању водоводне мреже. Нове дуктилне цеви (пречника 300 милиметара) замениће старе азбестно-цементне, у дужини од преко 1800 метара. Пројектом је предвиђено и извођење нових прикључака.

Радови ће трајати до половине јуна 2019. године.