Хитна реконструкција водоводне мреже у насељу Умка
,

У Улици Бошка Живковића у насељу Умка, у недељу, 26.05.2024. године дошло је до квара на водоводној мрежи.

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ је предузело хитну реконструкцију 160 метара водоводне мреже, због потенцијалне опасности и угрожености цевовода фекалним каналом.
Без воде су потрошачи у Улици Бошка Живковића и околним улицама.

За најнужније потребе за пијаћом водом обезбеђене су ауто-цистерне.

Планирано је да радови буду завршени до краја текуће недеље.

Извињавамо се потрошачима због неугодности и молимо их за стрпљење и разумевање.

Благајна за плаћање рачуна ЈКП БВК у услужном центру у Борчи
, ,

У новом услужном центру у насељу Борча на општини Палилула од понедељка, 27.05.2024. године ЈКП „Београдски водовод и канализација“ отвара благајну за плаћање рачуна за све потрошаче који су у директној наплати (ЈКП БВК).

Услужни центар у Борчи се налази у Улици Ивана Милутиновића 12г, а за грађане је отворен радним данима од понедељка до петка, у времену од 08.00 до 15.00 сати.

Поред плаћања рачуна на благајни, на шалтеру за рекламације и информације Београдског водовода и канализације потрошачи могу да добију све информације из домена продаје и наплате, као и одговоре на сва питања у вези са делокругом рада Предузећа. Овде се може поднети пријава за промену корисника, рекламација рачуна за воду, променити адреса за доставу рачуна, одјавити коришћење воде, а може и да се поднесе захтев да се са плаћањем пређе из Инфостана у директну наплату (ЈКП БВК) и обратно (важи за домаћинства која имају индивидуални водомер). Поред наведеног, овде може да се поднесе и рекламација Служби купаца и добије информација о дуговањима.

Да подсетимо, ЈКП „Београдски водовод и канализација“ има три корисничка центра у улицама: Кнеза Милоша 27, Синђелићевој 21 и у општини Барајево у Светосавској улици 58.

Позивамо кориснике са општине Палилула да за све наведене услуге дођу на благајну и шалтер Београдског водовода и канализације и заврше своје послове без одласка у центар града.

Радник ЈКП БВК трагично настрадао на Мосту на Ади радећи свој посао
,

У уторак, 14.05.2024. године, у вечерњим сатима, нешто пре 22 сата, на Мосту на Ади дошло је до тешке саобраћајне несреће, услед које је настрадао запослени радник ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Дарио Стојановић, радећи свој посао на одржавању кишне канализационе мреже.

Екипа ЈКП „Београдски водовод и канализација“ је са два службена возила, која су била видно обележена са светлосном сигнализацијом-ротацијом, обављала посао на чишћењу сливника на Мосту на Ади. Једно специјално возило  је било паркирано напред, иза њега се налазио радник који је обављао посао чишћења а позади је, за случај сигурности, било паркирано радно возило под ротацијом ЈКП БВК. Негде око 22 сата, путнички ауто који се кретао изузетно великом брзином, без трагова кочења, ударио је свом силином у паркирано радно возило ЈКП БВК и померио га седам до осам метара унапред. Испред камиона налазио се радник Дарио Стојановић, који је радећи свој посао трагично настрадао од ударца камиона. Брзом интервенцијом Хитне помоћи радник је превезен у Ургентни центар, али нажалост, због тежине повреда лекари нису успели да спасу његов живот.

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ је изузетно погођен овим великим губитком колеге и пријатеља и учиниће све да у овим тешким тренуцима буде уз породицу настрадалог радника.

И овом приликом, још једном, молимо све учеснике у саобраћају да се придржавају прописа и да на улицама воде рачуна о екипама градских комуналних предузећа, како се овакви трагични догађаји више не би понављали.

Реконструкција водоводне мреже у Улици калеми
,

У уторак, 14.05.2024. године започети су радови на реконструкцији водоводне мреже у Улици калеми у насељу Умка на општини Чукарица.

Радови ће се одвијати у једној фази.

Укупна дужина замене цевовода износи 122 метра.

Реконструкцијом је предвиђена замена постојећег поцинкованог цевовода пречника 40 милиметара новим цевоводом од полиетилена пречника 90 милиметара.

На новоположену мрежу биће прикључено пет кућних прикључака.

Рок за завршетак радова је 40 данa.